понеделник, 21 март 2016 г.

„Разумните емоции- образуване, образност и стил“- първи, единствен и предпоследен (из)нагле/де/н урок(за Габи и всичките други малки и големи, мислещи и премислящи деца и дечурля)


"Лайното е гурмето на цветята", Лао ДзъН
"Добро, по-добро, най-добро и Дядо Добри", Папа ФранцискРазумната лудост

От самотата да се скриеш в бащината къща
която в миналото е взривена.
И все едно, защо я няма-
дали войната, или човешкият прогрес..
"Да се запознаем? Аз съм бездната
в теб"Защо тъгуват мартениците

- Първа пролет?
- Тук!
- Втора пролет?
- Тук!
- Трета пролет?
- Тук!
- Четвърта пролет?
- Чик-чирик!
- Четвърта пролет?!
- Тук, шефче!
- Добре, щръкове и щръкелици, нека се подредим в пролетен стил и запеем Бетховен.. Чудно-прекрасно!! Ятоо, чуйте ме, отлитаме на север…Къде по-дяволите дянах компаса?!..Превзета дуалност

Отказвам да умирам- не искам да живея
Не бива да тъгувам- защо ли да се смея
Обичам да пътувам- лежа все по-опасно
Не мисля да обичам- самотата ми е тясно
Бутан-пропан. Вентил-мендил

Групировката "Вентил" пукна гума в пустинята и добре че пясъкът с игрите бе тъй наблизо и Митьовците- Митьо Крика понадигнал базата за смяна на хоризонт, а Митьо Пищова разгонил гаргите и казачока с пукота на пръцкането си, помогнаха. Смях в залата на събитията (гха-гха). Реновираната (не)детска количка се преобърна на третия следващ ляв (десен) завой след изключване на западното радиоуправление и девиците в рая пропищяха. Радостно ли? В Бутан чакат наследник, сто и осем хиляди засадени дръвчета- тва е радост. Премиерът наш, будист, нали?!, се самопокани за премиерата, саморазсади се, цъфна и разцъфна (къф кеф); „Буратино, Буратино“:Пхенян манифестира в буйна радостна река. А афро-амертиканският пудел Барак О. емоционално обеща: "Ще кацнем, както на Луната сме и лично ще опикая?!  (грешка в превода явно) "Ла Ревюционера" в Гавана".Два балона си летят:
- "Пук"- рече балонът дъвкобалонче
- "Пук"- отвърна му балонът Балон

Няма коментари:

Публикуване на коментар