събота, 12 март 2016 г.

#аз съм себе си*





Най-важното свойство от свойствата във физиката на човещината е, че всеки един човек притежава/носи сърдечно възможността да се смали до капката вода и да бъдем голям, колкото цял град (Париж, Техеран, Дамаск, Москва, Ню Йорк, Сао Пауло, Пекин, Сидни, Пхенян..). Или колкото е планетата ни.

В Панагюрще, Баба Геца ( Димитричка Господарска), мачкаше "тютюнеца" между зъбите си на пейката на по-горната улица приживе и ги нареждаше тъй: "...момче, две са основните нещица, че човешкото в теб клокочи и не е обладано и овладяно от зли духове и демоници- проявите на съчувствие (емпатия) и крайно изразеното ти чувство за хумор". Не съм бил в Панагюрище от има- няма ученическата екскурзия- „По стъпките на Априлското въстание и 30 години с идеите на Априлския пленум“ - или времето на пролетна ваканция`86 година, но момчета има много. Опиумни баби и баби в мъдри забрадки- милиони.

Някой си Йозеф Фридрих Шмит, през 1914 (1910?) година започва играта "Не се сърди човече" ("Mensch ärgere Dich nicht") В основата, на която е индийската игра Пачиси, създадена ок. 500 г. пр.н.е.  и по този начин се дава тласък за началото на...Първата световна война (абсурдизъм). Всяка игра по правило копира живота- началото/раждането, краят/смъртта, с  разнообразните му там свои/наши правила. Днешните игри са на изключително бързаща скорост.

Да мечтаеш винаги е било изключително скъпо и странно удоволствие. Да подкрепяш нечии мечти като свои („сърце в сърцето“) е повече от лудост. Крилете се подрязват както и розите- преди зимата (студа). Разликата е само в бодлите и при полетите. В кофите за  боклук, розите и перата притискат по-леките мечти. Чиста проба обратна физика.

"Душата пътува през времето, разумът обитава измеренията, но сърцето хвърля сянката си само сега върху тази земя и тежи с тежестта на всеки един ден.", неизвестен, на извън себе си-то и на огледалата в банята, фризьорския салон и огледалните- капките дъжд и мозъчните клетки (огледалния свят), немъдрец.

Според учените процентния сбор от 73% тъмна енергия и 23 % тъмна материя дават 96% от „всичкото“ (останалото са междугалактически газ, звезди, планети и пр.), което на практика клони към „нищото“, защото всъщност никой не знае какво са  „тъмната материя“ и „тъмната енергия“. Дори тъмните гадателки по парковете и влаковете не са сигурни на 100%. Питал съм ги лично. В последно време стана модерно възрастни да оцветяват книжки. Затова, без да се срамуваме, всеки от може да участва в изпълването на „нищото“ с цветовете въображение. Цветовете за ада и рая, моля не ги ползувайте, защото са ползвани многократно. Все едно.. дамските тампони, или клечките за уши, или ТХ-то пак, таковата, да се…., шъ мъ извинявате за сравнението.

Веднъж, преди отдавна, Фейсбук и Гугъл почнали игра на "жмичка"... После и на "ти гониш“. После възрастните оцветявали детски книжки, а децата измисляли свои правила… После се родил някой си Бог.. После.., После си е все същото.

*хаш/иш/ таг 

Няма коментари:

Публикуване на коментар