събота, 2 май 2015 г.

Мисли на глас на работното време в един почти работен ден



                                                                              
                                                                               
                                                                                След ден почивка
                                                                                 чрез своя профил
                                                                                 и Бог хареса
                                                                                 Сътвореното..


"В бакалията на Захари са получили човещина"- подшушна ми дакел Васил- Николай. „Купих си цяло тенеке.“ Грабнах последната като платих с мълчание. Лесна работа ще речете, нали си риба. Костенурката Захари спусна кепенци след мен и после се вмъкна в малкия си дом. А днес тъкмо мислех: „Кога ли пак ще му седнем на по „бъзовка“? Защото и тримата много обичаме добре охладената домашна лимонада.



„Хрим, в Рим би бил папа! У нас струваш лъжица шипков мармалад “ Хрисим внимателно нагъна „самолетчето“ до жабката, която се скри в задния джоб на тесните панталони в жълто- виолетово каре. „Поредна тъпа шегичка?!… Мацките сега бягат от кльощаво-русите.“

- Христо, утре да дойдеш с майка си- учителката по математика, с кок като необелен ананас, нанасяше оценката- Искам да поговорим за твоето бъдеще.
- Мама ухапа дакела, госпожо. Кучето се шашардиса, а татко я халоса с новия тиган! Знаете, че е пастор, нали? Сега тя със сигурност решава поредното трудно судоку в хирургията, или гледа на карти на докторите и сестрите. Ама тиганът ни вече не става, наду се, ей тъй- момчето изду лявата си буза- Утре ще купуваме друг. Затуй, може ли татко да дойде, но да е срядата?
- Христоо?!!
- Хрисим, госпожо. Така се казвам. Лесно се бърка.



„В третия ред на пирамидата, от горе на долу, са „власт“, „пари“ и „секс“. „Вторият“ се образува от „власт“ и „секс“. „Сексът“ е върха. Самата пирамида се явява връх на стрелата, с която вярата пронизва успеха. Ловът на успеха е целогодишен, целокупен и задължителен..“. Обичта потопи върха на сухото перо в мастилницата със зеленото мастило от треволяк. Все по- рядко пишеше за другите като избягваше да споделя написаното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар