четвъртък, 7 декември 2017 г.

Епизод VIII: "Праз и Люк"





В една далечна, далечна Галактика. По-смотана и от нашата...
На Роза Люксембург и Люк Скайуокър им се родило дете. Понеже приличало на Йода, кръстили го Джерджински. И понеже голямата му глава се килвала настрани, поръчали му маската "Дарт Вейдър", детски размер.
Джерд, който далеч не бил ной-грозното дете – Вселената кътала осем планети с името Изрод - растял бързо, но останал завинаги сплескан. Неговите най-добри приятели в детството били две говорещи птици- гарванът Троцки и серийният убиец на щурци и пеперуди, лебедът Чюи, който мама Роза галено наричала Пух и т/р/айно тъпчела с мед и червена боровинка. За Люк и Джерд били палачинките замесени от брашно от блатна роза с магарефитюр, които Джерд приемал чрез тръбичка; храната му смилала малката атомна мелачка "Фукушима" с гръбна протеза.
Веднъж, в тази Галактика нямало часовници и всичко било веднъж, или после, Джерд докопал комплекта лазерна вилица и лъжица на баща си и в играта, много без да иска, но защото никога преди не бил ги и ползвал, с вилицата, резнал патката на Пух-Чюи. Я си представете лебед без патка?!?
- О, сине. Какво направи? Майка ни сега ще те прокуди!- казал Люк и избягал от силата на село.
Джерд послушал баща си и после се записал щурмовак.
Троцки и до днес продължава с балета, но за сметка на пуретите пуши хашиш, „Хъш Пъпкинс“ и веднъж написал любовно писмо на Меркел-Тачър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар