сряда, 9 декември 2015 г.

да следваш заека в черната си дупка





                                                  


                               „Кучито, начи, влачи рейса…“
                                                  
                               "В гората от ръце, цветята са най-важните", м.


Столът хваща стоп. Стопът седи на стола. (Без)краен ринг. Туптящ юмрук. Сърцето на бляскавата Луна. Всяка нощ две коли се блъскат- отброяват един. Наместо часовника спящ между дванайсет и една и два без една в другата, отворената ръка. С петте дълги пръста. Пет аса от едно тесте. “Ад е да гледаш как страдат хората, които обичаш..“ Град на нежности. Риба поглъща времето на бялата дупка.

Зеленият балон хапна баш добре за обяда и се изду. Турихме си взаимно връвчиците, моята наречена колан, и се понесохме по айляк. Не го питах накъде, ще пишка ли, но предположих, че ако.., ще е зад някой от старите, по-високи комини. На едно шумно кръстовище се разминахме с друг стопанин. Мъжествен камион „УАЗ“ държеше на дълго въженце „Порше Кайен“ и предположих, точно както нас, правят задължителната следобедна разходка. Поздравихме се, купих на балона „мляс-мляс“- пак бе огладнял- и нагазихме треволяка на зеленопашатия парк. Там пет-шест годишен, вероятно доста по-умен от мен лапешак, тъкмо бе развързал червеното конче от китката и го пристягаше върху главата на последната есенна маргаритката; дръпна я. Тя му върза за разходка и нищо като хербарий.

Привързването е нещо изключително. Затова Слънцето хвърли пъпната връв на Луната върху Земята. Връвчиците са важен елемент. Има ли ги, нейде би се търкаляло кълбо. А кълбото непременно ще се свре и ще спихне в коридор на някой топъл дом. Или хладен ум.

Веднъж по улиците на Париж срещнах добре облечен възрастен мъж с очила, който разхождаше питон на връвчица. Мисля бе писател. Питонът, не връвчицата. Мъжът се представи. Помня и името му. „Голям гальовник, приятно ми е..“ Град на истини. В който започнаха да стрелят по хубавото вино, пастите с лек крем и светлосиньото сирене.

Доста писачи (поети, открехнати прозорци и прочее) се кефят на Чарлз Буковски. Заради мацките му, относно пиенето и как е писал. От последното списвачите разбират най-малко. Буковски бе казал: „Фотографите са истински художници, но с четките в г…а. На списвачите к..а им е винаги в ръката- с него пишат. Само поетите изпразват от съдържание света..“

Трагедия, драма и комедия. "Историята на пророка И." започна като първата риълити трагедия с естествени декори (пророкът умира, убиват го). Вторият сезон се превърна в драма (пророкът най-очаквано възкръсва). Сериалът води Безкрайността като свидетел за продължението- продуцентите си предават правата му по наследство. Шаманизмът преминава в радиовер(е)сия, тв продукция, кино-екранизация. Днес, триединството на "сапунка", комедия и таралеж в гащите се обслужва от жалки жълти жлъчни $ампири. Мрежата вечно обмисля възможност да закрие продукцията, или да я видоизмени.. „Макарони“, би казал, ако възкръснеше отново.

Светлината пробива в тъмнината дупки за очи. Родените „спирачки“ мечтаят да са резервна гума. Поне. Делнкът. $акът е ускорител на частици. $акът е часовника без стрелки. Поставяме първия $ип, всеки на своя бог, за да ни е под ръка.

 -$- в, р, ч

„Косите са стрелки на милион начупени компаси. Водят във всяка една посока, време и емоция връвчицата опролетена зимна обич“. Светофарът има три очи- червено, зелено и жълто. В светофарът туптят три сърца- жълто, зелено, червено. Светофарът показва и трите си души- зелена, червена и жълта. Светофарът е трите слънца, или трите луни- жълта, червена, зелена. И въпреки това, светофарите винаги остават сами. Бездомните псета и неблагодарните котки не се броят. Те само опикават сенките на жълтото, червеното и зеленото  Град на вярата. Горната земя е платноход без платната съхнещи на простира. Грипът е масовка на кратък трип. Сюрр и гюр (олтията) се боричкат за реалността. Столът прихвана множествена реалност. Тя седна на стола. Смирена.

Чарли Чаплин крачеше бавно по малката улица. Единствената бавна точка в скоропоточната линия. Бавноходка с бомбе. На пресечката с глухата сова Ч. Ч видя изпостял дух на човешки дух и го покани. Влязоха в първото бистро и поръчаха две кани с вода и.
М.акА.р/о/ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар