петък, 18 декември 2015 г.

орнитолози и гнезда




Гнездото се пълнеше със снимки. Снимки на деца, снимки от сватбени церемонии, бебешки снимки, снимки от балове, цяла поредица от стари семейни снимки и хиляди  избелели фотоси. Последна от своя вид, птицата колекционираше и пазеше миналото.
Мъжът, който откри гнездото, се учуди най-вече, че това е толкова близък родственик на отдавна изчезналата Додо- птиците му бяха станали мания от дете. Разгледа набързо снимките и попадна на портрет на своите прадядо и прабаба смятан за изгубен от семейния албум..

Птицата спокойно почистваше перата си отвън. Не се страхуваше от човека. Крадеше си щастието и денем, и нощем.



Играта е движение, но към конкретна цел. Математиката също е движение с цел, но науката е определена до постоянните си променливи- хората. За разлика от нея, във веднъж започналата игра, променливите зависят от самата игра.



душ(а) кабина. голо тяло- скелетът виси навън. устни почистват разума през ситните зъби. душата се къпе в мъгла. смъртта е котка. сърцето фенер. душата инатливо магаре. мозъкът се жабури, "квак"-а (3) и плюе чисто новата река. тя отлита. на марс. защото венера е в цикъл. топката вода свъ бър/зо/р. няма ли го мързеливеца хелиос.



"Нищото е частна собственост"
но Бог обяви и друго
по-важното:
"Не обичам гости"
всяка молитва чука на вратата
Му



Поетите не изкачват върхове. Рисуват си свои. Които се превръщат във вулкани. И изригват. Потича слуз. Потича парфюм. Потича похот. Красотата не тича. Защо да бърза? Красотата пълзи. И изгаря всичко живо в изгаряща обич. Поетите, разпиляното безчестие, плуват към душите. Като кал. Като диаманти. Оставили дупки. Станали кратери. Събирачите на души.



Птицата внимателно пресече улицата. Квадратът хвърли кръглолика сянка. 


Симулация на тъмната материя във Вселената

Няма коментари:

Публикуване на коментар