сряда, 26 март 2014 г.

фамилията

Тримата братя- Сен Сей, Оди Сей и Ко Сей се родиха на шестдесет и осмия по големина остров от Сейшелите, но понеже родителите им изчезнаха при мистериозни обстоятелства, те бяха разхвърляни по света. Пастир се кълнеше във Виншу, че майката и бащата са вдигнати и отнесени от чудовищна птица. Пастирът, който беше и пастора в селото, обаче обичаше и да си посръбва.

Сен Сей, като най- голям го отведоха в САЩ. Отрасна в дома на католици и републиканци, завърши Харвард, стана философ, политически анализатор и основа свое религиозно движение, което нарече "Свободни птици".
Вторият, Оди Сей, бе прехвърлян през няколко семейства в Обединена Европа, ожени се млад за естонка и побърза да я напусне, за да участва в първата обиколка на Луната.
Японското семейство, което прибра Ко Сей бяха потомствени рибари на бързоходни лодки. Ко често не стигаше до училището, но след като измисли и конструира електронния ускорител за жива материя, той се прочу, и получи Нобелов приз.

В един лунен следобед, тримата Сей се засякоха случайно в скъпия лоби бар на Амстердамския телепорт, където всеки от тях бе поръчал прясно изцеден ябълков сок. Само ябълката бе успяла да премине през голямата епидемия на плодовете. Поговориха малко за миналото, обещаха си да се видят скоро и се качиха в кабинките си, като пръв извърши прехода най- малкият.

Няма коментари:

Публикуване на коментар