неделя, 23 юни 2013 г.

биг муун


 

Възрастните забравяме детството. Нормално е и човечеството да не помни своите детски години и често да смесва и преплита митове, легенди и очаквания с времевите реали. За личността е лесно да допълни празнината- снимки, спомени на роднини, запазени предмети, цивилизацията обаче е длъжна да рови пластове присъствие, за да разкрием своите корени. Познанието за структурата и на „изначалната семка” е важно, защото плодът, който днес консумираме, и който всъщност сме и самите ние е добивал плътност и качества през всички години растеж на дървото на живота. Потокът с имена хаос, безкрайност  е измерим до познаваемост съобразно присъствието ни в него.

В теоремата за трите ябълки има вмъкнат и кратък текст- запис на времеви червей:
„Помня ги- Адам беше смотан, тя (Ева) се оправяше и грижеше за всичко. Исаак всъщност бе дошъл с прът, но не бе съобразил дължината с височината до най- хубавите плодове. И не е вярно, че тази операционна система е недостъпна, просто другата е по- вкусна.”

Не (бива да) съществува понятие "задължителна литература". Оформянето с твърди правила ражда несвободно общество, което е неспособно на фантастичен полет. Всяко време, всяко поколение е обладано и обладава определен дух и е нужно само да му бъде показано как да борави с въображението, а не да бъде обрязвано чрез силова форма образование. Красиво модерната дума "споделям" умолява за препоръчване и обсъждане на автори от хора без етикети, осъзнали и проповядващи реалността, а не отделни нейни течения. Старите (супер)Героите си тръгват един след друг, избледняват, и в това няма нищо лошо. Смехът на битките ражда нови.

Две книги си летят. Изхвърлената пропада. Втората е със собствени криле и хриле.

Не е възможно (все още) получаването на хомогенна, чиста човешка маса. Сплотеността е емпатия от/на емоции и страхове *красиво самонарисувалата се чепка грозде е без аромат и вкус и е до нуждите на плаката миг* и тези на най- силните/приспособими индивиди в един момент вземат връх. Надстадото ги припознава за лидери -личността е биологиен вид, не осъзнат енергиен обект с човешки нужди- и овълчва представителите, свързвайки го по този начин с върха на пирамидата. Протестът се родее, че е колективно осъзната кръстоска от свободна, мирна и шарена птица. но колко от полетелите реално са готови да сменят, или са променили персоналното си тъмно оперение/ мислене/съзнание? Метаморфозата е лична отговорност. Инак е просто бягане за здраве, от персоналната осъзната, но подтисната отговорност, до скриване в имагинерни колективни задължения. Някой ще признае ли – „да, това (не) съм аз!”.

**изкуството 3Дпринтира живота

Прайда срещнал Задушница:
- Ти нали беше отменен?!
- Да, но обичам череши

роденият на Луната клонинг Сам Бел се приготвяше за връщане към родната Земя

Няма коментари:

Публикуване на коментар