петък, 22 февруари 2013 г.

малка политологика




Политиците копнеят да яхнат тълпата. По подобие на дядовците и бабите си от време оно, които са се возили на магарета и магарици по градския калдаръмец. Само им напомням. Днес, когато хуманността е в червената книга, а повечето кучета се разхождат по улиците, най- добрите приятели на децата са умните електронни устройства. И всеки „лош герой” е на прицел като удобната мишена. Възпитаното насилие ще порасте до нов вид ламя и със сигурност ще се опита да изяде главите на възпитателите си.

При медиите, времената на промени и революции отварят манната небесна. Рекламодателите дават мило, драго, и дупетата дори само и само, за да се случат в нажежените като котлони ефири, или в парещите като горещи мекици вестници. Народът е толкова лаком и объркан, че поглъща всичко това, без много да му мисли. Социолози и политолози стават милионери от поръчките. Милионерите умножават печалбите си, търгувайки влияние и страховете на хората.

Вдъхновителите на процесите не са техни водачи. Водачите имат цели, предимно политически, и визия как да манипулират масите в тази насока. Случващото се под кръглата маса е с пъти повече от това, което се вижда отгоре и. За истинска, реална промяна са нужни открити пространства, поляни, слънце и чисти потоци, а не маси с дълги до пода покривки, завеси, блясък от светкавици и стъклени бутилки с минерални води. Политическата мъгла в миг се превръща в райски газ. После става късно.   



Няма коментари:

Публикуване на коментар